OFANZIVA PROTIV SLOBODNIH MEDIJA: Kako je Dodik preko Vijeća RAK-a planirao da zatvori BN TV pred izbore !

BANJA LUKA – Nakon što je sinoć na predizbornom skupu opozicije u prepunoj banjalučkoj dvorani BORIK, prepoznao svoj kraj i debakl propale devetogodišnje vladavine SNSD-a koja je Republiku Srpsku bacila na koljena, prvi čovjek laktaškog režima, Milorad Dodik je krenuo u ofanzivu protiv ono malo preostalih slobodnih medija, saopštio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić.

U sapštenju za javnost Čavić naglašava da ekskluzivno saznaje i obavještava najširu javnost da je Milorad Dodik krenuo u očajničku kampanju u pokušaju da svoje dugogodišnje koalicione partnere, Lagumdžijin SDP, ubijedio da režimski kandidat Srđana Rajčević, konačno sjeo na mjesto direktora Regulatorne agencije za komunikacije.

Prvi zadatak Rajčevića bi bio da odmah izrekne mjeru zabrane emitovanja BN televiziji, koju je režim prepoznao kao najveću opasnost za svoj opstanak.

Nije potrebno ni naglašavati šta bi ovaj potez režima mogao proizvesti i kakva bi bila reakcija demokratske i slobodne javnosti ne samo iz Srpske nego iz cijelog svijeta.

CentralnoGrijanje

Ako je namjera režima zaista takva i ako je spreman ići tako daleko u svojim suludim planovima, Čavić poziva sve političke subjekte i najširu javnost da osude ovakve namjere i da ih onemoguće po svaku cijenu, tim prije što bi režim zabranjujući, makar i privremeno rad jedinom slobodnnom elektronskom mediju na ovim prostorima – stvorio prostor za sebe za dodatne manipulacije ionako izmanipulisanom javnošću.

U mogućem razvoju ovakve situacije, dok bi trajao žalbeni postupa od 30 dana, građani Srpske i BiH bi bili uskraćeni za objektivno informisanje, što je režimu očigledno i cilj.

Ne znamo kakvu bi cijenu Republika Srpska i njen osiromašeni narod trebali da plate Lagumdžiji za ovu uslugu, ali ako se to desi, građani moraju da znaju za ove sulude pokušaje da se pokradu izbori i da izborna volja građana bude dovedena u pitanje, naglasio je Čavić.

(Vijesti.ba/BN TV)