Održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

0
119

Predsjedništvo HDZ-a BiH jučer je u Mostaru održalo sjednicu na kojoj je razmatralo stanje braniteljske populacije pripadnika HVO BiH-a te provedbu, kako je priopćeno iz te stranke, nezakonite revizije nad hrvatskim braniteljima i poboljšanja ostvarivanja njihovih prava.

– U slijedećih dvadeset dana bit će organizirana rasprava na kojoj će biti usvojeni svi zaključci vezani za stanje braniteljske populacije HVO-a i predstavljeni modaliteti za poboljšanje položaja pripadnika HVO-a, za koju se može reći da je najlošija od Daytona do danas. Nakon ovoga bit će upriličene javne tribine na koje će biti pozvani branitelji i dužnosnici HDZ-a BiH – stoji u priopćenju iz te stranke.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na svojoj sjednici razmatralo je i aktualnu političku i sigurnosnu situaciji u BiH, a u svjetlu proteklih događaja, te potvrdilo kako su prosvjedi demokratsko pravo svih građana, a rušenje i paljenje nije rješenje.

– U sljedećih nekoliko dana predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović susrest će se i razgovarati s predstavnicima drugih političkih stranaka, predstavnicima Crkve i međunarodne zajednice, a razgovarat će se o situaciji u BiH s naglaskom na događaje iz prošlog mjeseca- stoji u priopćenju.

(Avaz.ba)