Održana Prva Izvještajna konferencija OO Unije socijaldemokrata Srebrenik

U  punoj sali Doma kulture u Srebreniku, održana je prva Izvještajna konferencija Općinske organizacije Unije socijaldemokrata u Srebreniku.

Predsjednik OO USD Srebrenik, Mirza Karić, upoznao je prisutne članove stranke sa radom  organizacije u periodu avgust 2013 – septembar 2014 g., istakavši da je USD danas prisutan u 63 MZ na području naše općine a sve zahvaljujući radu  aktivista Unije na terenu.

“ Pravo ogledalo i snaqa , iako smo mi mlada organizacija i još uvijek učimo kako hodati uspravno na političkoj sceni, ne samo na području naše općine već i šire, jeste činjenica da USD ima kandidata na Vanrednim izborima za opštinskog načelnika u Srebreniku, prof. dr. Izudina Kešetovića, koji ima ugled i harizmu u narodu i smatram sa pravom da će dobiti povjerenje građana općine Srebrenik kako bi općinu izvukao iz sivila u koje je upala. Isto tako, uz formiranje MO USD  na cijeloj općini, radili smo i na osnaživanju Organizacija žena i mladih , vođenju humanih akcija, pomagali unesrećene i socijalno ugrožene, učestvovali u akcijama pomoći stanovništvu koje su pogodile majske a potom i avgustovske poplave i klizišta. OO USD Srebrenik bio je i ostao uz narod. Neka sa ove Konferencije ode pozitivna vijest u eter a to je da je na političkoj sceni u Srebreniku, pa i u BiH, napokon jedna moderna stranka lijeve orjentacije !”- istakao je presjednik OO USD Srebrenik, Mirza Karić.

Na Izvještajnoj konferenciji delegatima i članovima strranke obratio se je i Zoran Jovanović, presjednik KO USD TK-a i poslanik u Skupštini TK, istakavši da mu je drago što vidi punu salu a što samo pokazuje jačinu koju Unija u Srebreniku ima zahvaljujući rukovodstvu općinske organizacije.

CentralnoGrijanje

“ Ja nemam  više brigu kako dobiti izbore na području općine Srebrenik i TK-a. Jer ovdje vidim jednu snagu, dijamante koji će zasijati na političkoj sceni i upravo uraditi ono što narod hoće, a to je sigurnost , pravda, posao i školovanje za sve nas po istom principu i po istom aršinu. Pred nama je težak posao, ide predizbona kampanja ali kada vidimo sliku koju nam šalje Unija iz Srebrenika mislim da smo mi pobjednici na Opštim izborima u BiH kao i da će Srebrenik imati prof. dr. Izudina Kešetovića za novog načelnika općine.”- istakao je presjednik KO USD TK-a, Zoran Jovanović.

Na Izvještajnoj konferenciji OO USD Srebrenik obratio se je i   prof. dr. Izudin Kešetović, a predstavljeni su i kandidati stranke za predstojeće Opšte izbore u BiH : Zaim Musić, Mirza Karić, prim. dr. Snežana Regoje, , Alma Zahirović , Jasna Kafedžić , Selma Ahmičević.

 

(Objektivno.ba)