Odmaralište Feroelektra u Neumu prodato za 6,3 miliona KM

0
90

Odmaralište Feroelektra u Neumu prodato je za 6,3 miliona KM. Konačna cijena je, kako je za Klix.ba potvrdio direktor Feroelektra Senad Smajić, dosta viša nego što je bila prvobitna.

“Procijenjeno je bilo da nekretnine koštaju 2,7 miliona, nakon čega sam uspio povećati tu procjenu na 3,7 miliona KM. Zatim sam dodatnim angažmanom i svakodnevnim boravkom na sudu u Čapljini doprinio tome da se te nekretnine prodaju za 6,3 miliona KM”, kazao je Smajić.

Ovaj novac bit će usmjeren za isplatu dijela dugovanja radnicima, ali, kaže Smajić, ni ovaj iznos nije dovoljan da se namire sva dugovanja.

“Ovim novcem će se izmiriti samo dugovanja radnika po prvoj tužbi, ali to je tek dio onoga što još treba da se plati. Značajna nam je ova prodaja, jer su ovim za 6,3 miliona KM smanjena dugovanja Feroelektra. Potrebno je još desetak miliona da se to sve završi, ali bitno je da se počelo rješavati ovo pitanje”, istakao je Smajić te dodao kako su nekretnine u Neumu prodavane odvojeno te kako su kupci i pravne i fizičke osobe iz cijele BiH.

Na tvrdnje načelnika Općine Neum da te nekretnine nisu stvarno vlasništvo Feroelektra, Smajić kaže kako su te optužbe neosnovane.

“Neshvatljive su mi poruke načelnika koji tvrdi da odmaralište nije bilo u vlasništvu Feroelektra. Nekretnina je sto posto čista. Sud je prodao, pa kako se onda može sumnjati u nešto što se proda preko bilo kojeg suda”, pita se Smajić.

(Klix.ba)