ODLAZAK LEGENDE: Umro Lepi Bora iz “Slatkog greha”!

0
86
Basista “Slatkog greha” Dušan Trifunčević zvani Lepi Bora, preminuo je juče u Novom Sadu poslije duge i teške bolesti.

Lepi Bora je ostao u sjećanju publike sa ovih prostora kao vjerovatno najbucmastiji, ali i najsimpatičniji muzičar na estradi osamdesetih.

Iako rođeni Beograđanin, Trifunčević je dugo živio u Novom Sadu. Svirao je gitaru, klavijature i violinu, iako je u “Slatkom grehu” uglavnom je bio šoumen.Početkom devedesetih, s raspadom Jugoslavije i “Slatkog greha”, Bora mikrofon i vrcave scenske kostime zamijenjuje proizvodnjom i veleprodajom čaja za mršavljenje „super mršavko“.

Lepi Bora biće sahranjen u četvrtak na Gradskom groblju u Novom Sadu.

 

Lepa Brena: Veliki gubitak!

– Odlazak Lepog Bore iliti Makse kako smo ga mi zvali u bendu, veliki je gubitak ne samo za njegove najmilije, nego i za nas njegove kolege i prijatelje. Kada je Lepa Brena startovala kao brend, hteli smo da ima nekog simpatičnog veseljaka koji je ludo zaljubljen u nju, a ona ga ne primećuje, pa je izbor pao na Maksu kog smo prekrstili u Lepog Boru. Imali smo nekoliko zajedničkih, duetskih numera, ali i bezbroj zajedničkih, veoma uspešnih koreografija. Nedostajaće mi njegov specifičan humor, ljudska toplina i veliko srce – rekla je za “alo.rs” Lepa Brena.

 

Saša Popović: Nikada se na zdravlje nije žalio

– Bio zaštitni znak našeg orkestra, prepoznatljiv po svojoj specifičnoj figuri i po duetskim pesmama sa Lepom Brenom. Poslednje dve godine bio je čest gost u našim emisijama, zajedno sa “Slatkim grehom”, pa smo između ostalog, razgovarali i o njegovom zdravlju. I pored toga sto je imao tri bajpasa, odlično se osećao, nikada se nije žalio, pa sam shodno tome veoma iznenađen, zatečen i potresen njegovom smrću. Bio je dobar otac, sjajan muzičar, veliki profesionalac i nezamenljiv prijatelj. Njegov iznenadni odlazak je zaista nenadoknadiv gubitak... –rekao je u jednom dahu Saša Popović.

(kameleon.ba)