Od tuge za bratom blizancem popio 5 boca votke i umro

0
554

Alen Hadžimuratović (25), koji je izdržavao zatvorsku kaznu u sarajevskom Kaznenopopravnom zavodu poluotvorenog tipa, Odjeljenje Ustikolina, i koji je bio na dopustu, umro je jučer u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu usljed trovanja alkoholom.

Borba za život

Hadžimuratović je, naime, iz zatvora gdje je izdržavao kaznu zbog izazivanja opće opasnosti, pušten na slobodan vikend.

No, 2. februara jedan građanin, najvjerovatnije Hadžimuratovićev prijatelj, nazvao je Hitnu pomoć, kazavši da je u stanu na Trgu ZAVNIBiH-a na broju 14 pronašao Hadžimuratovića u besvjesnom stanju.

Hitna je, nakon što mu je ukazala prvu pomoć, obavijestila o ovom slučaju policiju, a 25-godišnjak je prevezen u Kliniku urgentne medicine KCUS-a.

 

Braća blizanci Adnan i Alen Hadžimuratović

Iako su se ljekari borili za njegov život, Hadžimuratović je jučer preminuo.

– Policija je tada u stanu, u prostoriji gdje je pronađan Hadžimuratović, pronašla pet praznih boca votke, a sumnja se da je preminuli konzumirao i drogu – kazao nam je izvor blizak istrazi.

O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužilac, koji je naredio da se tijelo preveze u prosekturu Bare, gdje će vještak medicinske struke obaviti vanjski pregled tijela, a ako bude potrebno, i obdukciju.

– Alen, koji je bio moj klijent, zvao me je 2. februara s obzirom na to da je, osim izazivanja opće opasnosti, imao još jednu presudu, da me pita dokle je objedinjavanje tih kazni. Dakle, očigledno nije namjeravao počiniti samoubistvo. Kazao mi je da je i tog dana bio na mezaru bratu blizancu. Najvjerovatnije je zbog toga konzumirao alkohol, jer je neizmjerno volio brata – kazao je Omar Mehmedbašić, Alenov advokat.

Očajnički čin 

Podsjećamo, Alenov brat blizanac  Adnan ubio se 10. septembra 2010. godine u Prijedorskoj ulici kada je u automobilu VW Vento pucao iz pišolja sebi u glavu. U Hitnu pomoć dovezli su ga E. D. i E. A. iz Sarajeva, ali je mladić već bio mrtav tako da mu ljekari nisu mogli pomoći.

Razlog za samoubistvo bili su ljubavni problemi. Adnan je bio u vezi s udatom ženom pa je između njih došlo do nesuglasica koje su nagnale mladića na očajnički čin.

Alen je te iste noći sa tri hica u noge bio ranjen na parkingu ispred Željezničke stanice u Sarajevu, kod ćevabdžinice “Zmaj”. Tada je teško premlaćen i Edis Banda, ali nijedan od njih nije htio policiji otkriti identitet napadača.

Inače, obojica braće Hadžimuratović bila su poznata policiji po činjenju različitih krivičnih djela.

 

Zatvor u Ustikolini: Izašao na dopust

Alen je krajem januara 2010. bio ranjen u nogu u pucnjavi u sarajevskom naselju Alipašino Polje, dok je njegov brat Adnan u tom naselju u novembru 2009. godine ranjen, također u nogu. Braća ni tada nisu otkrila policiji ko je na njih pucao. Hapšeni su i u aprilu 2008., kada su, zajedno sa starijim bratom Harisom te Aleksandrom Živkovićem, pretukli policajca u Švrakinom Selu.

 

(Avaz.ba)