Od 1. juna u autobusima GiPS-a isključivo upotreba mjesečnih Bus kartica

0
14

DD Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla obavještava putnike koji su predali Zahtjev za izradu mjesečne Bus kartice da su sve Bus kartice izrađene i da ih mogu preuzeti na onom prodajnom mjestu na kojem su i podnijeli Zahtjev:

-Prva lokacija je prodajno mjesto karata GiPS-a u ulici Bosne Srebrene u zgradi Zavoda za zapošlajvanje , preko puta Tehničke škole.
-Druga lokacija je u “Titanik” zgradi, na adresi Prve inžinjerske brigade bb, drugi sprat.

Od 1. juna u autobusima GiPS-a isključivo upotreba mjesečnih Bus kartica

Kako bi se izbjegle eventualne gužve, molimo putnike koji nisu predali Zahtjev za izradu mjesečne Bus kartice da što prije posjete naša prodajna mjesta i podnesu Zahtjev, njihova Bus kartica će biti gotova odmah na licu mjesta, jer od 1. juna 2015. godine u autobusima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, korisnici mjesečnih karata će svoju vožnju plaćati isključivo elektronskim mjesečnim Bus karticama, a prodaje papirnih kupona više neće biti.

Prodajna mjesta GiPS-a ubuduće će biti otvorena za naše putnike, svakim radnim danom od 08-16 sati i predstavljat će mjesta na kojima će putnici ubuduće podnositi Zahtjeve za izradu mjesečne Bus kartice.

Svoje mjesečne Bus kartice putnici će dopunjavati jednom mjesečno, na isti način kao što se vrši dopuna računa za mobilne aparate, a od 25. maja 2015. godine moći će to uraditi na više lokacija u gradu kao i na prodajnim mjestima GiPS-a na kojima se i predaju Zahtjevi za izradu mjesečne Bus kartice:

Lokacije prodajnih mjesta u Tuzli:

– Prva lokacija je prodajno mjesto karata GiPS-a u ulici Bosne Srebrene u zgradi Zavoda za zapošlajvanje , preko puta Tehničke škole.
– Druga lokacija je u “Titanik”zgradi, na adresi Prve inžinjerske brigade bb, drugi sprat.

Lokacije Tobacco Press Shop Tuzla

– Aleja Alije Izetbegovića bb
– Gradska bb (Skver)
– Muhameda Hevaija Uskufija (Ekonomska škola)
– Dom Zdravlja
– Tenis
– Preko puta Higijene
– Maršala Tita bb (autobuska stanica Brčanska Malta)
– Bosne Srebrene bb (Stanica kod Omege)
– Armije BiH bb (Brčanska Malta – raskrsnica)
– Franje Markovića bb ( Slavinovići)

Lokacije Tobacco Shop Tuzla

– Tobacco Shop kod autobuskog stajališta Omega
– Tobacco Shop kod MUP-a, u zgradi Avaza
– Tobacco Shop kod zgrade Općine Tuzla

Lokacije autobuskih stanica:

Mjesečnu Bus karticu putnici će moći dopuniti i na Autobuskim stanicama Lukavac, Živinice i Srebrenik.

Nova mjesečna Bus kartica se izdaje na isti način i ima istu funkciju kao dosadašnja mjesečna karta. Posjedovanjem važeće mjesečne Bus kartice imate pravo na neograničen broj vožnji na odabranoj relaciji. Cijena mjesečne Bus kartice utvrđena je relacijom i kategorijom putnika. U mjesečnim Bus karticama nalazit će se podaci o vlasniku sa fotografijom i o vrsti pretplate, da li je za studente, penzionere, radnike..

(Objektivno.ba)