OČAJAN TRENER STOKEA Želimo da Begović ostane, branit će protiv Liverpoola!

0
14

Stoke City možda je pronašao zamjenu za Asmira Begovića u vlastitom dvorištu. Na golu je bh. reprezentativca u tri utakmice uspješno zamijenio 21-godišinji Jack Butland. No, trener Mark Hughes najavio je kako će u posljednjoj utakmici sezone, protiv Liverpoola, na golu ponovo biti Begović.

Bh. reprezentativac teško da će ostati u Stokeu, gdje je već pet sezona, jer ga traži “pola Evrope”, od Reala, Manchester Uniteda, Liverpoola… U klubu se nadaju da bi ovog ljeta s Begovićem mogli potpisati novi ugovor, jer mu sadašnji ističe 2016, prenosi Goal.com.

– Nadamo se da će Begović ostati, vodimo pregovore i na kraju sezone želimo s našim golmanom produžiti ugovor. Begović je izvanredan golman, nadamo se da će ova priča završiti sretno – kazao je trener Stoke Cityja Mark Hughes koji je u posljednjoj utakmici, bez obzira što su mali izgledi za njegov ostanak, mjesto na golu prepustio Begoviću, a ne Butlandu.

– U redu je da imam takvo poštovanje za Asmira. On je naš “broj jedan”,  u redu je da brani u posljednjem kolu. Iako, Butland je jako napredovao, dao sam mu da brani u važnim utakmicama i on je tu priliku iskoristio – dodao je Hughes.

(Avaz)