Obustavljene sve isplate iz proračuna zbog smjene Krajine

0
118

Sve isplate iz federalnog Ministarstva financija obustavljene su zbog razrješenja dužnosti ministra Ante Krajine, priopćeno je iz ovog ministarstva.
Isplate su obustavljene s obzirom na to da je, prema Zakonu o izvršavanju proračuna FBiH za 2014. godinu, ministar financija prvi potpisnik naloga platnih transakcija putem računa.

Federalno Ministarstvo financija čeka rješenje ove situacije kako bi se odmah nastavilo s isplatama po prioritetima, na način i po redoslijedom kako je predviđeno u zakonu, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir je 3. siječnja donio odluku o razrješenju ministra financija FBiH Ante Krajine zbog odgovornosti za neisplaćivanje naknada za invalidnine pripadnicima HVO-a.

Zbog smjene Krajine u pitanje je dovedena i tranša stand by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, jer nema nikoga da u ime FBiH potpiše pismo namjere.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko u nekoliko navrata pozvao je Budimira da poništi odluku o smjeni Krajine ili je izmijeni tako da osigura da i dalje može obavljati funkciju do imenovanja nasljednika ili dok sud ne odluči drugačije.

(Srna)