Obnovljeni Volkswagen Scirocco otkriven uoči Ženeve (foto)

0
144

Na dolazak nove generacije VW Scirocca trebamo čekati još tri godine. Kako bi aktualni model uopće opstao na tržištu do tada bilo je potrebno opsežno ga preurediti. Nijemci su obavili taj posao, a ovo je vizualno i mehanički osvježeni Scirocco koji dolazi u Ženevu…

Ne bi li vremešni Scirocco koji je na sceni već šest godina opstaj do dolaska njegove nove generacije njegov izgled je morao biti revidiran. Uz mlađahnije lice ovaj automobil dobio je i nešto nove mehanike što bi trebalo biti dovoljno da on preživi do 2017. godine i dolaska novog Scirocca.

Volkswagen Scirocco koji dolazi u Ženevu dobio je novi izgled. Tu su sada drugačija prednja maska, Dotjeran branik, ali i moderniji svjetlosni sklopovi izvedeni kombinacijom LED-a i bi-xenona. Modificiran je i stražnji kar ovog automobila koji je sada bogatiji za nova LED stražnja svjetla, drugačiji branik i poklopac prtljažnika. Tu je i pet novih boja u kojma će Scirocco biti dostupan, a Nijemci su dotjerali i njegovu unutrašnjost.

Ondje se sada nalaze kvalitetniji materijali i šira paleta boja, tu su i dodatni instrumenti za očitavanje tlaka u turbini, temperature ulja i kronometar, dok su otvori za ventilaciju sada drugačijeg oblika. Instrumenti su sada slični onima s Golfa GTI, a tu je i novi upravljač, audio sustav, te pretinac za sitnice u blizini ručice ručne kočnice.

Dotjerana je i mehanika automobila. Svi motori koji se kriju ispod prednjeg poklopca ili su dotjerani ili potpuno novi. Tu su dakle 1.4-litreni TSI sa 125 KS, 2.0-litreni TSI sa 180 KS, 220 KS i 280 KS. Ovaj posljednji zadužen je za pokretanje “R” inačice Scirocca. Uz spomenute benzince tu su i dva dvolitrena TDI motora sa 150 KS i 184 konjske snage. Svi motori osim najsnažnijeg benzinca dostupni su sa start/stop sustavom i sustavom regenerativnog kočenja. Uz šest-stupanjski mjenjač u Sciroccu je dostupan i DSG i to kao opcija. Osvježeni Scirocco na našim prometnicama možemo očekivati već ovog travnja.

Foto galeriju možete pogledati OVDJE !

 

(automotoportal.hr)