Objavljen Javni poziv za pomoć povratnicima

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona objavilo je danas Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije ”Podrška povratku prognanih lica”.

Sredstva predviđena za projekte održivog povratka će se dodijeliti kao pomoć povratnicima za realizaciju samostalnog projekta u iznosu do 7.000,00 KM po pojedincu za područje Tuzlanskog kantona i općina Bijeljina, Bratunac, Doboj, Lopare, Milići, Modriča, Osmaci, Šekovići, Srebrenica, Ugljevik, Vlasenica, Vukosavlje i Zvornik u entitetu Republika Srpska.
Prijavu na Javni poziv može podnijeti isključivo nosilac domaćinstva, i to za: priključke za mehanizaciju; motokultivatore (mali, srednji, veliki); plastenik do 100 m2, sitnu stoku (koze, ovce), krupnu stoku (muzne krave steone junice, tovna junad, svinje), te mašine i uređaje za bavljenje obrtničkom djelatnošću (stolar, bravar, stomatolog, mesar, krojač, zidar, brico, frizer, i dr..).

CentralnoGrijanje

Rok za dostavu prijava je 21 dan od dana objavljivanja Javnog poziva u dnevnom listu. Sve dodatne informacije zainteresirani građani mogu dobiti na kontakt tel.: 035/369-356, 035/369-355, ili neposredno u prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, Ul.Kozaračka 11. Tuzla.

(RTV Slon)