Nutella torta

  • Sastojci
  • 6 velikih jaja
    prstohvat soli
    125 g omekšanog maslaca
    400 g Nutelle
    100 g mljevenih lješnjaka
    100 g rastopljene tamne čokolade 

    Glazura

    100 g lješnjaka
    125 ml slatkog vrhnja
    1 žlica vode
    125 g nasjeckane tamne čokolade

  • Priprema

    Zagrijte pećnicu na 180°C.

    U veliku zdjelu umutite maslac i nutellu, a zatim dodajte žumanjke i lješnjake.

    U zasebnoj zdjeli umutite bjelanjke i prstohvat soli u čvrst snijeg.

    Ohlađenu, rastopljenu čokoladu dodajte u smjesu s nutellom i dobro izmiješajte. Polako dodajte smjesu s bjelanjcima i dobro izmiješajte.

    CentralnoGrijanje

    Tijesto stavite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje promjera 23cm i pecite oko 40 minuta.

    Lješnjake prepržite na tavi. Stavite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.

    Zagrijte slatko vrhnje i žlicu vode. Dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi.

    Ohlađeni kolač izvadite iz lima za pečenje i prelijte čokoladnom glazurom. Na glazuru stavite prepržene lješnjake.

 

(Objektivno.ba)