Novi sadržaji u TC Omega Živinice

0
213

Nakon višemjesčnih aktivnosti na adaptaciji prostora u Robnoj kući Omega u Živinicama, danas je upriličeno svečano otvranje novih ugostiteljsko zabavnih sadržaja. Riječ je o savremeno opremljenom prostoru koji sačinjava nekoliko ugostiteljskih objekata: caffe pizzeria, restoran, Sezam sa ponudom gotovih jela sa roštilja, kozmetički salon manikir i pedikir, te dječija igraonica.

Uz prisustvo brojnih gostiju i posjetilaca, presjecanjem vrpce direktora Omege Edim Džambić i općinskog načelnika Živinica Hasana Muratovića označen je početak rada ovog jedinstvenog ugostiteljskog kompleksa.

Prisutnima na ceremoniji svečanog otvaranja prvi se obratio domaćin skupa direktor Omege Edim Džambić, koji je istako važnost saradnje sa lokalnom zajednicom radi postizanja obostranog interesa:

“Zadovoljstvo mi je što danas imamo priliku otvoriti jedan ovakav objekat i pozdravljam sve koji ste došli da nam uveličate ovu značajnu radnu pobjedu. Slične objekte pripremamo otvoriti u Banja Luci, Sarajevu, te još niz maloprodajnih objekata širom BiH. Zahvaljuem se svima koji su podržali naše razvojne projekte, kao i načelniku Živinica Hasanu Muratoviću i nadam se da ćemo u budućnosti još ojačati našu poslovnu saradnju otvaranjem novih objekata”.

Posla za 60 mladih radnika

Općinski načelnik Muratović je istakao kako je u novim prostorima našlo svoje zaposlenje 60 mladih radn ika:

“Za ovaj Omegin objeklat sam emotivno vezan, jer, kada su me građani Živinica prvi puza izabrali za načelnika 2000-te godine, ovdje sam zatekao mrak i zaposlenike u beznađu, bez posla i riješenog radno pravnog statusa. Nismo željeli da doživimo sudbinu HIT-a u Mostaru niti Robne kuće Zenica, već smo sa tadašnjim vizionarom Omege Nisom Hrustemovićem pronašli načina i dogovorimo se o rješavanju tada nagomilanih problema, tako da sada vidimo do čega smo došli.

Ovakvi sadržaji kakve danas imamo u Omegi odavno su nam nedostajali, a od danas imamo gdje izaći, družiti se i boraviti sa djecom, jer su i ona dobila svoje sadržaje. Uskoro će preko puta Omege početi gradnja novog hotela, a Omega će se još proširiti i dobiti nove dimenzije. Sve ovo je naša razvojna vizija, da otvaramao nova radna mjesta, da nam mladi ovdje ostaju a ne spas traže u drugim državama”, rekao je Muratović na kraju svog izlaganja.

Novi sadržaji na 2.spratu Tržnog centra Omega u Živinicama zauzimaju površinu od 1200 kvadratnih metara, a realizacija projketa koštala je milion KM.

(zivinice.ba)