NOVA ZORA SANDŽAČKOG DŽINSA: Novi Pazar će ponovo biti centar tekstilne industrije

Treći međunarodni sajam Balkan Tekstile otvoren je danas u Novom Pazaru u prisustvu potpredsednika Vlade Rasima Ljajića, ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja, gradonačelnika Novog Pazara i predstavnika turskih firmi.

Sajam će trajati pet dana.

Potpredsjednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić, izjavio je da želi da Novi Pazar bude ponovo tekstilni centar Srbije, a za to ima potencijala, te da treba više raditi na ulaganju u nove tehnologije.
„Ja želim da Pazar bude ponovo tekstilni centar Srbije i  da tekstilnu industriju vratimo tamo gde joj je mjesto. Nikada više se neće ponoviti ivratiti stara vremena, ali  Pazar to može postati jer ima kvalitetnu i obučenu  radnu snagu, ali i tradiciju u protekliih 20 godina. Mi moramo ulagati u nove tehnilogije i sve vratiti na stare staze,“ rekao je Ljajić.
On je pozvao predstavnike turskih firmi da otvore fabrike u Novom Pazaru.

CentralnoGrijanje

Ljajić je zaključio da Turska u Srbiji ima ambasadora koji želi poboljšanje odnosa između dvije zemlje i da se takva šansa ne smije propustiti.
Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj kazao je da je Turska uvijek željela dobru saradnju sa Srbijom, a da su najvažnija saradnja ekonomija i privreda.

(Haber)