Nova afera: Tko je neovlašteno prisluškivao zamjenicu glavnog državnog tužitelja?!

Prva zamjenica glavnog državnog tužitelja BiH Vesna Budimir obavijestila je prije dva dana Tužiteljstvo BiH i policiju da je neovlašteno prisluškuju i prate.

U obavijesti je navela da je pukim slučajem u vozilu otkriven uređaj za prisluškivanje, potom je, prema njenim navodima datim istražnim organima, isti uređaj otkriven i u njenom stanu.

Nakon ove prijave u Tužiteljstvu je alarmantna situacija.

Glavni državni tužitelj Goran Salihović naredio je istragu, a tužiteljica Budimir bi trebala biti saslušana u narednih nekoliko dana u svojstvu oštećene.

Automobil koji je koristila pripada Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i hitno je odvezen na vještačenje u Federalnu upravu policije. Ukoliko se ispostavi da je prisluškivana i praćena, to nije bilo legalno.

Može se samo nagađati iz kojih struktura je organizovano prisluškivanje.

CentralnoGrijanje

Tužiteljica Budimir vodi Odjel za ratne zločine, a nadležni je tužitelj u predmetu za ratne zločine nad Hrvatima u selu Trusina, gdje su optuženi Zulfikar Ališpago Zuka, komadant jedinice Armije BiH „Zulfikar“, te njegov zamjenik Nihad Bojadžić, Mensur Memić, Senad Hakalović, Nedžad Hodžić, Dževad Salčin i Edin Džeko, kao i već osuđena Rasema Handanović.

Poznato je da je tužiteljica Budimir od samog hapšenja optuženih imala ozbiljne prijetnje, prije svega od Zulfikara Ališpage, i to više puta izrečene.

Svojevremeno je tužiteljica prijavila i jednog inspektora SIPA-e zbog uzimanja mita od optuženog Ališpage, no taj je slučaj uz blagoslov direktora SIPA-e Gorana Zubca diskretno zataškan, navodi FTV.

Slučaj se ne može promatrati izdvojeno. Ukoliko netko neovlašteno prisluškuje državnu tužiteljicu, zamjenicu glavnog tužitelja, s pravom se može sumnjati da su i drugi tužitelji – sve do glavnog, pod stalnom prismotrom paraobavještajnih struktura u našoj zemlji.

Na potezu je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

(avaz.ba)