NOĆ STRAVE U PLOČAMA Mužu zarila nož u srce dok je spavao pored bebe!

0
163

Karmen Matana Đorđević (23) nožem je ubila svog trinaest godina starijeg supruga Sašu Đorđevića u porodičnom stanu u Pločama.

Ubistvo se dogodilo noćas oko 1.30 sati. Karmen je kuhinjski nož zarila u srce supruga dok je pored njega spavala njihova tromjesečna beba.

Navodno je zadala samo jedan smrtonosni udarac u Sašino srce, kom više nije bilo spasa. Zatim je uzela dijete u naručje i otišla do njegovog brata, koji živi u istoj zgradi, i rekla mu da je ubila muža.

Pločani su zgroženi ovim stravičnim ubistvom. Svi koji su poznavali bračni par Đorđević šokirani su, jer supružnici ni po čemu nisu odavali da imaju nesuglasice u braku.

Novac im nije bio problem. Saša je bio profesionalni pomorac i dobro je zarađivao, a navodno je kući došao tek prije tri dana. Prije nego što su se prošlog ljeta vjenčali kupio je stan u novogradnji u kojem su on i Karmen živjeli.

zgrada

Zgrada u kojoj se dogodilo ubistvo (Foto printscreen Slobodna Dalmacija)

Karmen je završila Pomorski fakultet, smjer inženjer nautike, a poslije porođaja se bavila isključivo brigom o djetetu. U petak uveče je izišla u grad, u jedan kafić. Pretpostavlja se da je slavila rođendan jedne prijateljice, a da je Saša čuvao bebu. Da li je taj izlazak i koja čašica više kumovali stravičnom ubistvu, pokazaće istraga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Očevici kažu da je Karmen bila tip-top sređena i izuzetno vesela na proslavi. S prijateljima se razišla nešto iza ponoći i niko ni u najcrnjim slutnjama nije mogao da pretpostavi što se događa u njenoj glavi, niti da će samo koji minut kasnije ubiti supruga koji je spavao pored bebe. Što je bio stvarni povod ovoj obiteljskoj tragediji za sada nitko sa sigurnošću ne može potvrditi.

(Avaz)