Nikšić: Vildani Selimbegović poklanjam svu imovinu koju otkrije, a koju nisam naveo u imovinskom kartonu

0
143

Premijer Federacije Bosne i  Hercegovine Nermin Nikšić danas je potpisao notarski obrađenu izjavu  kojom se obavezao Vildani Selimbegović, glavnoj i odgovornoj urednici  dnevnog lista „Oslobođenje“ pokloniti svu imovinu koju  nije naveo u imovinskom kartonu predatom Centralnoj izbornoj komisiji  BiH 2010. godine, a za koju ona utvrdi da je uknjižena na njega ili na nekog od članova njegove porodice.

U notarski obrađenoj  izjavi koja je uz saopćenje Ureda za odnose  s  javnošću Vlade FBiH dostavljena medijima premijer Nikšić navodi  da je  jedina razlika u odnosu na imovinski karton koji je predao 2010.godine  to da je stan u Sarajevu koji je tad posjedovao prodao i kupio drugi  stan također u Sarajevu.

„To sam uradio novcem od prodaje starog stana i komercijalnog  kredita  koji sam podigao, te se ova moja izjava ne odnosi na taj stan“,  pojasnio je Nikšić.

U nastavku  izjave premijer FBiH Nermin Nikšić kaže da se obavezuje, u zakonom propisanoj formi, pokloniti  Vildani Selimbegović  svu imovinu  koju nije naveo u imovinskom kartonu predatom Centralnoj izbornoj  komisiji Bosne i Hercegovine 2010. godine, a za koju ona utvrdi da je  uknjižena na njega ili nekog od članova njegove porodice. To se  posebno odnosi na apartman u Neumu za koji je imenovana osoba navela  kako ga je premijer „hajrovao”.

„Dakle, svi apartmani, kuće, vikendice i sva druga imovina koju  Vildana Selimbegovć pronađe s današnjim danom, a da je upisana na mene  ili nekog od članova moje porodice, a koja nije navedena u mom  imovinskom kartonu od 22.6.2010. godine, osim stana u Sarajevu iz stava  1. ove izjave, ovim putem se obavezujem da odmah zaključim, potpišem i  provedem uz saglasnost svog bračnog partnera ugovor o poklonu takve  imovine u korist navedenog poklonoprimca. Također pristajem platiti  sve troškove vezane za prenos prava vlasništva“, navodi premijer u  notarski obrađenoj izjavi.

(Fena)