Niko Kovač zabrinut: Stanje u Ukrajini onemogućava nastup hrvatskim reprezentativcima

0
104

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije izrazio je zabrinutost stanjem u Ukrajini koje onemogućava nastup hrvatskim reprezentativcima koji igraju igraju u ukrajinskoj ligi, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Niko Kovač je na konferenciji za medije uoči popodnevnog treninga reprezentacije Hrvatske izjavio kako će danas i sutra okupiti 21 igrača, dok će Rakitić zbog obveza stići direktno u Švicarsku, a igrači koji imaju problema s ozljedama su Bubnjić, Kranjčar, Badelj i Miličević.

Igrači obavljaju sponzorske obveze tijekom dana, a navečer će imati jednosatni trening na Maksimiru.

Protiv Islanda je pokrenut novi sustav igre 4-2-3-1 kojega će izbornik Kovač zadržati protiv Švicarske i unaprijediti ga: „Velika većina naših igrača u klubovima igra taj sustav, protiv Islanda je dobro funkcionirao i naši dečki su pametni i iskusni da u svakom trenutku to mogu odigrati. Problem je što se od 11 mjeseca reprezentacija nije nijednom okupila. Praktički nećemo imati nijedan pravi trening gdje ćemo biti svi zajedno, osim završnog treninga u St. Gallenu.“

Kovač očekuje pozitivan rezultat protiv Švicaraca koji će pomoći samopouzdanju igrača.

Na pitanje kako komentira stanje u Ukrajini s obzirom da je nogometno prvenstvo obustavljeno zbog događanja u toj zemlji, Kovač je izjavio: „Problem u Ukrajini nije samo u tome što dečki neće moći igrati nego što se ovo uopće dešava. Nadam se da će se stanje smiriti, bit ćemo u kontaktu s klubovima te ćemo se uključiti u dodatne aktivnosti naših reprezentativaca ukoliko stanje ostane ovakvo“.

Izbornik Kovač je istaknuo kako je hrvatska reprezentacija 16. na FIFA-inoj rejting listi, dok su Švicarci su šesti, te da očekuje čvrstu i tešku utakmicu.

(AA)