Nije mogao preboljeti sina pa pucao u suprugu i sebe

0
117

Budimir Kostić, koji je jutros pucao u suprugu Branu, pa u sebe, liječi se na psihijatriji posljednjih nekoliko mjeseci, a uzrok njegovog lošeg psihičkog stanja je smrt njegovog sina Branka, rođenog u julu 1994. godine, prenosi Kurir.

Nakon mjesec dana utvđena mu je srčana mana zbog koje mu je hitno bila potrebna operacija u inostranstvu.

Budimir i Brana su se mjesecima borili kako bi prikupili novac za operaciju, ali su nakon godinu dana izgubili bitku, i mališan je preminuo.

– Budimira je sada u kriznim godinama stigla smrt djeteta i to je sigurno uslovilo njegove psihičke probleme. Smrt djeteta je potresla cijelu porodicu. Stariji sin T. K.  je istetovirao ime preminulog brata na grudima, odmah pored srca. Užasno teško im je svima pala smrt malog Branka, kaže komšija porodice Kostić.

Budimir i Brana su bili par za primjer, uvijek su bili nasmijani i pozitivni, na svim proslavama su rado bili viđeni. Budimir je uvijek veseo, nasmijan i  veliki šaljivdžija. Takva ljubav se ne viđa svaki dan, ovo što se dogodilo danas je veliki šok za sve nas, dodaje komšija.

Prve komšinice u ulici Nikole Pašića 83 u Zaječaru – Marija Mirković i Natalija Branković govore da su sa nevjericom primile vijest o tragičnom događaju.

Obje su sa Kostićima dugogodišnje komšije i lijepo su živjeli i jedni drugima izlazili u susret kada je trebalo. Marija kaže da je posljednjih mjesec dana kod njenih sinova dolazio stariji sin Kostićevih da pozajmi po nešto (cigaretu) i da se žalio da mu je teško jer je majka otišla iz stana kod svojih. Iako su obje znale da bračni odnosi u posljednje vrijeme kod Kostića nisu bili dobri, jer ga je supruga prije mjesec dana ostavila, nisu mogle ni da naslute ovakav ishod.

Žao im je djece i supružnika podjednako, kažu kroz suze.

(Avaz.ba)