Nepoželjno ponašanje na razgovoru za posao

Prije nego odete na razgovor, istražite firmu, njihovu politiku i filozofiju za slučaj da vam postave koje pitanje vezano uz njihovo poslovanje. Pobrinite se da na dogovorenom mjestu budete barem 15 minuta prije.

Kako ne biste uprskali priliku, obavezno pročitajte koje pogreške ne smijete počiniti…

1. Nemojte doći nepripremljeni 

Prije nego odete na razgovor, istražite firmu, njihovu politiku i filozofiju za slučaj da vam postave koje pitanje vezano uz njihovo poslovanje. Poželjno je i da date neki pozitivan komentar na njihov rad ili nešto što vas se dojmilo.

2. Nemojte se neprikladno obući 

Činjenica je da u današnjem svijetu, odijelu doista čini čovjeka. Ma koga lažemo, uvijek je tako bilo! Imajte na umu da ćete ostaviti prvi dojam i u skladu s tim, pobrinite se da on bude dobar. Obucite se profesionalno i uredno. Izbjegavajte prekratke suknje i haljine, duboki dekolte, napadne boje i uzorke, kao i izražajan make-up.

CentralnoGrijanje

3. Nemojte kasniti 

Ne samo da nemojte zakasniti, već se pobrinite da na dogovorenom mjestu budete barem 15 minuta prije dogovorenog vremena. Ako ne poznate najbolje dio grada u koji idete na razgovor za posao, na vrijeme proučite rutu koju morate proći, kako se ne biste slučajno izgubili ili zapeli u prometu.

4. Nemojte kritizirati bivše kolege 

Bez obzira na to koliki je vaš bivši šef ili neko od kolega bio kreten, nemojte to reći. Ogovaranjem bivših suradnika ostavit ćete dojam djetinjaste i nezrele te neprofesionalne osobe.

(Vijesti.ba)