Ne smiruje se ludilo u Tabacima kod Lukavca

Deseti je dan otkako je 15 porodica zaseoka Bajrići u Tabacima kod Lukavca blokirano, nakon što je njihov komšija Sabit Hanić na put stavio kočeve, poslije pravomoćne presude od 16. septembra 2013. kojom je dobio parnicu protiv Općine Lukavac, u sporu za 324 kvadrata društvenog zemljišta.

– Odgovorno tvrdim da je cijevi za kanalizaciju nabavila MZ Tabaci, a ugradila grupa mještana, sve da bismo imali put, ali i ljepšu okolinu, jer Hanić nikada i prije presude nikome, pa ni djeci, nije dao prići toj površini. Sada je stavio kočeve i zauzeo najveći dio našeg puta, ali niko živ nije vidio ni geometra da označi spornu površinu – kazao je mještanin Suad Bajrić.

U potpunoj agoniji mještani Bajrića, zato što su prepušteni sami sabi, pronašli su dokument iz zemljišnih knjiga iz dobra austrougarske vladavine u BiH, dokazavši, kako kaže Emir Mujankić, da je sporna parcela sve do prije 30 dana bila društvena svojina.

CentralnoGrijanje

– Ovo je važan, najvažniji podatak, koji će služiti za pravu istinu o cijelom slučaju – kazao je Mujankić, koji očekuje da će u Bajriće u narednim danima doći načelnik Lukavca Dževad Mujkić (SDA) da riješi problem.

 

(Avaz.ba)