Ne naplaćuju kafe nego vrijeme provedeno u kafiću

0
126

Kad bi vam se u kafićima naplaćivala minutaža, a ne pića koja su vam poslužena, biste li u njima ostajali duže nego u drugim? Odgovor na to pitanje ponudit će Ziferblat, prvi pay-per-minute kafić u Londonu.

Radi se o franšizi ruskog lanca kafića koji vam neće naplatiti piće, već funtu i osamdeset penija po satu, što je oko 4,2 KM, odnosno 3 penija po minuti.

Oni svojim mušterijama podijele satove i onda one imaju pregled situacije. Minimalnog vremena provedenog u kafiću nema. Dapače, ondje je gostima na raspolaganju kuhinja u kojoj mogu podgrijati svoj ručak i oprati suđe, pa čak i klavir što može biti dobra i loša stvar, ovisno o pijanističkim sposobnostima gostiju. Mogu naručiti kafu ili se poslužiti istom iz aparata, piše Guardian.

Vlasnik Ivan Mitin kaže da su već u prvom mjesecu od otvaranja uspjeli privući stalne mušterije, jer ljudi u Londonu razumiju taj koncept.

“Zanimljivo je gledati kako se stvaraju redovi za pranje suđa. Ono nije obvezno, ali se cijeni. Gosti čak peru jedni drugima suđe. Vrlo je društveno. Goste doživljavamo kao neku vrstu mikro-stanara koji zajednički dijele isti prostor”, kaže on.

“Ziferblat”, inače, znači brojčanik sata.

(Avaz.ba)