Nazif Mujić živi gore nego prije, još uvijek sakuplja otpad i željezo

Prošlogodišnji Sarajevo Film Festival na crvenom tepihu ugostio je brojne poznate ličnosti, ali najviše pažnje privukao je Nazif Mujić, glavni glumac filma Danisa Tanovića, “Epizoda u životu berača željeza” nagrađenog berlinskim “Srebrenim medvjedom”.

Osim drage uspomene i ukrasa u vitrini, Srebreni medvjed nije ništa donio Nazifu Mujiću, kazao je za Anadolu Agency (AA).

“Epizoda u životu berača željeza” otvorio je 19. Sarajevo film festival. Medijska pažnja nakon toga, kako kaže Nazif, u potpunosti je nestala. Nazif sa svojom porodicom, vratio se iz Njemačke u Tuzlu prije tri mjeseca i živi ulogu koju je i igrao u filmu. Kolica i sakupljanje starog željeza i otpada njegova su, kaže, svakodnevnica. Najteže mu pada, kako tvrdi, što niko nikad ne pita kako mu je.

“Niko me više nikada nije pozvao. Kada sam bio u Berlinu, svi su me zvali, ali sada niko. Ta nagrada koju sam dobio, izgleda, nikome ne znači”, kaže Nazif koji dodaje kako je njegov život bio lakši prije snimanja filma.

CentralnoGrijanje

Najbolji nagrađeni evropski glumac, Nazif Mujić, prehranjuje porodicu na težak način, jer, ističe, još uvijek nema stalni  posao. Situaciju su dodatno otežale nedavne obilne padavine koje su poplavile Nazifov dom.

Laskavi glumački trofej “Srebreni medvjed”, Nazifu nije donio nikakve životne promjene.

“Često pomislim kako ću doći u situaciju da moram prodati medu kako bih prehranio porodicu”, kaže Nazif.

Mujić godinama živi u Tuzli gdje sakuplja željezo i otpad. Upravo to je i bila tema uspješnog filmskog ostvarenja Danisa Tanovića prema kojoj je i snimio film.