Nastavlja se agonija 11.000 boraca penzionera

Upravni odbor Udruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH razmatrao je pitanje odnosa Parlamenta Federacije BiH prema  inicijativi koja je bila pokrenuta za Izmjene i dopune Zakona o prijevremenom povoljnijem  penzionisanju boraca odbrambeno – oslobodilačkog rata.

S tim u vezi Upravni odbor smatra da nije bilo političke volje u Parlamentu Federacije BiH da se prihvati Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zaakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca odbrambeno – oslobodilačkog rata, iako je Zaključom Parlamenta F BiH juna 2014.g., Parlament se obavezao da će pristupiti Izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno oslobodilačkog rata.

Na ovaj način nastavlja se agonija 11.000 boraca penzionera koji su od donošenja „Helezovog zakona“ od 01.08.2013.g. dovedeni u vrlo težak materijalni položaja. Pogotovo su ugroženi penzioneri vojni osiguranici, njih oko 4000, čija su primanja manja od 400.00 KM.

CentralnoGrijanje

Ovakvo stanje su proizveli i generirali Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata i Vlada F BiH kako bi ponizili ovu kategoriju koja je organizovala i odbranila državu Bosnu i Hercegovinu.

(RTV Slon)