Naša stranka: Podrška demonstrantima u Tuzli

0
82

Regionalni odbor Naše stranke Tuzla upućuje podršku građanima Tuzlanskog kantona koji su smogli snage i ponosa okupiti se danas ispred Vlade i poslati jasnu poruku da nas je ova vlast dovela do kolapsa.

Ne pristajemo niti na jedan argument vladinih zvaničnika koji kritikuju proteste građana, razloge za njihovo okupljanje, i pokušavaju prikriti uzroke koji su doveli do eskalacije nasilja na tuzlanskim ulicama.

Nakon višečasovnog smotre do zuba naoružanih eskadrona policije ništa drugo nije bilo za očekivati osim eskalacije i nereda. Osuđujemo svaki val nasilja prema građanima koje je nevolja natjerala na ulice. BiH je zemlja taoc korumpiranih ljudi i partija koji su oduzeli građanima osnovna ljudska prava, dignitet i nadu, a koji se danas pronalaze u čudu zbog reakcija građana.

Za sukobe krivimo direktno Vladu Tuzlanskog kantona koja nije pokazala poštivanje prema demonstrantima, nije otvorila dijalog i nije krenula ispunjavati zadaće koje pred njih postavljaju građani: i oni koji su danas demonstrirali, ali i svi drugi građani širom BiH.

Naša stranka Tuzla podržava demonstrante, u nadi da će se protesti nastaviti u većem broju, ali mirnim putem, do ostvarivanja potpuno razumnog cilja građana koji su izašli na ulice, da im se konačno vrate osnovni uvjeti za život i prosperitet koje im je vlast u posljednjih 20 godina ukrala.

(fena)