Napokon bucmasta manekenka u reklami za kupaće

Torrid, modna marka odjeće za žene s oblinama, postavio je australski plus-size model, 23-godišnju Georginu Burke, za svoje prvo zaštitno lice.

Burke je potpisala jednogodišnji ugovor s brendom koji ima 236 dućana širom svijeta i nudi odjeću za žene s brojevima od 42 do 58.

Prvi posao za njih odradila je za katalog kupaćih kostima, gdje se na naslovnici pojavljuje u jednodijelnom kostimu s horizontalnim prugicama, rušeći tako sve predrasude o tome da bi punije žene trebale izbjegavati takvu odjeću.

CentralnoGrijanje

Manekenka se oduševila kada je saznala da joj je ponuđen ugovor. ‘Potpuno sam se izbezumila. Ugovor nekog plus-size modela s brendom nije se dogodio godinama i nisam mogla dobiti bolju kompaniju’, izjavila je za WWD.

’68 posto žena u Americi nosi veličine preko 42. Zašto i nas ne mogu stavljati u časopise? Tko je uopće rekao da mi nismo dovoljno dobre da budemo tamo? Što je loše u tome da me stave za zaštitno lice kampanje ili koristite punije žene u časopisima?’, pita se mlada Georgina, koje je otkrivena prije godinu dana u svom rodnom gradu Brisbaneu, kada joj je ambicija bila postati voditeljica vremenske prognoze.

Sada ima malo drugačije snove. ‘Naravno, san svakog modela je da bude u Vogueu, ali u biti, ako se zbog mene neka žena osjeća sjajno, dobro radim svoj posao’, kaže.

(magazin.net.hr)