Najviše kiše u zadnja 24 sata palo u sjevernoj Hrvatskoj

Tijekom noći i jutra najviše je kiše palo na širem zagrebačkom području, kraće vrijeme oborina je bilo noćas na osječkom te jutros na sisačkom području, a najviše kiše tijekom 24-satnog mjerenja DHMZ-a zabilježeno je na krajnjem sjeveru Hrvatske.

Od 8 sati jučer do jutros u 8 u Čakovcu je palo 89 milimetara po  četvornom metru, u Varaždinu znatno manje, 35.8 milimetara, a u Lipiku 20 milimetara.

Kako javljaju lokalni mediji, na području Grada Čakovca poplavljeni  su brojni podrumi, a tijekom noći zbog vode koja se prelijevala preko  prometnica neke ceste bile su zatvorene.

Rujan je do sada bio ekstremno kišan na niz postaja u Hrvatskoj. Na  Marjanu kod Splita izmjereno je oko 115 milimetara, što je blizu dvostrukog tridesetogodišnjeg prosjeka, a u Daruvaru oko 120 milimetara, što je dvostruko za mjesec rujan.

CentralnoGrijanje

U Šibeniku i Bjelovaru je do sada palo po 170 milimetara, a u  Varaždinu oko 180 milimetara, što je više nego dvostruko za rujan u  tim gradovima.

U Karlovcu je palo oko 240 milimetara što je blizu trostruke količine  za rujan. Na Hvaru je palo oko 200 milimetara, a u Dubrovniku oko 270,  što je trostruko tijekom dosadašnjeg djela rujna.

(Fena)