Najuspješnija ekipa KBS “Tuzla Sinbra” Tuzla sa osvojena 124 boda

0
110

U nedjelju 06.04.2014 godine u Kalesiji je održano Kantonalno takmičenje u karateu za djecu, kadete, juniore i seniore u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Učešće je uzelo 397 takmičara iz 17 karate klubova. Dvorana srednje škole Kalesija je bila mala da primi sve ljubitelje karate sporta. Organizator takmičenja je KK “Sigma” Kalesija

Prisutnima je poželio dobrodošlicu predsjednik Skupštine Karate saveza Tuzlanskog kantona g. Enes Hasanović, a u ime predsjednika saveza takmičenje je proglasio otvorenim dopredsjednik Karate saveza Tuzlanskog kantona g. Fikret Selman. Vrhovni sudija turnira je bio g. Enver Mujezinović.

Najuspješnija ekipa turnira je KBS “Tuzla Sinbra” Tuzla sa osvojena 124 boda, 25 zlatnih, 17 srebrenih i 15 bronzanih medalja. Drugoplasirana je ekipa KK “Zmaj” Gradačac sa 67 bodova, 12 zlatnih, 9 srebrenih i 13 bronzanih medalja.

Trećeplasirana je ekipa KK “Šotokan” Živinice sa osvojena 42 boda, 8 zlatnih, 6 srebrenih i 6 bronzanih medalja. Dalje slijede: “Bosna” Kalesija, “ORKKA” Lukavac, “Tempo” Gradačac, “Sigma” Kalesija, “Konjuh” Živinice, “Adnan Bristrić” Gradačac, Gračanica, “Unija” Tešanj, Banovići, “Zmaj od Bosne” Tuzla, Doboj Istok, Teočak, “Sloboda” Tuzla i Srebrenik.

Pobjednici u seniorskim kategorijama pojedinačno i ekipnim za kadete i juniore su:

Larisa Bisić “Tuzla Sinbra” Tuzla, seniorke -53 kg
Meliha Huskić “Tempo” Gradačac, seniorke -60 kg
Emina Hrvić, seniorke “ORKKA” Lukavac +60 kg
Nedim Musić “Tuzla Sinbra”, seniori -68 kg
Adi Selman “Tuzla Sinbra”, seniori -78 kg
Damir Altumbabić “Tuzla Sinbra”, seniori +78 kg

“Konjuh” Živinice, borbe ekipno juniori
“Tuzla Sinbra”, borbe ekipno juniorke
“Šotokan” Živinice, borbe ekipno kadeti
“Tuzla Sinbra”, borbe ekipno kadetkinje

Ovo je još jedan dokaz masovnosti karate sporta i uspješnog rada karate klubova sa prostora Tuzlanskog kantona. Zahvaljujući uspješnom radu rukovodstva saveza na čelu sa predsjednikom g. Senadom Vukovićem, kantonalna takmičenja postaju masovnija od brojnih međunarodnih turnira koji se održavaju širom Bosne i Hercegovine.
Slijedeće veliko okupljanje je zakazano 04.05.2014 godine kada će se održati kantonalni Kup u karateu u organizaciji KK “Doboj Istok”.

(tuzlarije)