Na zapadu Bosne i u Krajini kiša, u Bihaću snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini pada kiša. Na području Bihaća pada i snijeg.

Temperature u 07.00 sati: Bjelašnica – 1 stepen, Bihać 1, Zenica 4, Kupres 5, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 6, Banja Luka, Bijeljina, Ivan Sedlo, Prijedor, Sokolac i Zvornik 7, Doboj i Livno 8, Bugojno i Goražde 10, Sarajevo i Trebinje 12, Stolac i Čapljina 13, Mostar, Neum i Srebrenica 14 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 929 hPa, za 14 hPa je manji od normalnog i raste.

CentralnoGrijanje

U većem dijelu našoj zemlji danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom . Glavnina padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Više sunčanog vremena prijepodne u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Na planinama će padati i snijeg. Poslijepodne se očekuje pad temperature zraka. Vjetar umjeren i jak, na udare i olujan južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 16 stepeni, na sjeveroistoku Bosne od 2 do 6 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA)