NA POSLJEDNJEM ISPRAĆAJU NAILA MAŠIĆA 2.000 LJUDI

Obavljena dženaza 20-godišnjem fudbaleru Gradine

Danas je u Gornjim Moranjcima kod Srebrenika klanjana dženaza i obavljen ukop 20-godišnjeg fudbalera Gradine Naila Mašića, koji je u noći s petka na subotu u garaži u blizini porodične kuće izvršio samoubistvo vješanjem.

Dženazi je prisustvovalo preko 2.000 građana s područja Srebrenika i susjednih općina, a posljednjem ispraćaju prerano preminulog fudbalera prisustvovali su i fudbaleri Gradine i brojnih fudbalskih klubova s područja Tuzlanskog kantona, te brojni prijatelji i bivše školske kolege iz Mješovite srednje škole Srebrenik u kojoj je prije nepune dvije godine završio automehaničarski zanat.

Njegovi brojni prijatelji, još u šoku, ne mogu povjerovati da Naila više nema među živima, jer je upravo dan kada je obavljena dženaza trebao predstavljati prekretnicu u njegovoj fudbalskoj karijeri. Kako nam je ispričao njegov amidža Zijad, upravo danas Nail je bio planirao krenuti prema aereodromu u Beogradu, odakle je trebao poletjeti za Englesku, jer je prije desetak dana bilo dogovoreno da stupi u redove engleskog kluba Newcastle.

CentralnoGrijanje

Umjesto da s njim zajedno proslave ovaj veliki uspjeh i da ga isprate na put prema kolijevci fudbala, nažalost, morali su prisustovati njegovoj dženazi i ispraćaju do posljednjeg počivališta. Nakon vjerskog obreda ispred kuće žalosti, kolona ljudi dugačka više od kilometra uputila se prema mjesnom mezarju gdje je klanjan dženaza-namaz i obavljen ukop, a tabut s njegovim tijelom ispred kuće prvi su ponijeli njegove kolege iz OFK Gradina, u kojoj je i ponikao ovaj talentirani fudbaler.

 

(Avaz.ba)