Na Jahorini uhapšen Damir Mehić Bibi

0
27

Po ranije raspisanoj potjernici Kantonalnog suda u Tuzli pripadnici Federalne uprave policije jutros su u saradnji sa MUP-om RS-a na Jahorini uhapsili Damira Mehića, zvanog Bibi, iz Tuzle, osumnjičenog za ubistvo Emira Džinića.

Ovo je za Oslobođenje potvrdio Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva, po čijem zahtjevu je i raspisana potjernica za Mehićem.

– Ovdje se radi o saradnji dva entitetska MUP-a, a na osnovu potjernice koju je ranije raspisao Kantonalni sud po našem zahtjevu. Uz sve to bila je aktivna i operativna akcija MUP-a TK i sve to je rezultiralo ovim hapšenjem, kazao nam je Arnautović.

Osim Mehića uhapšene su još dvije osobe, ali u ovom trenutku još uvijek nije poznat njihov identitet, mada se pretpostavlja da se radi o osobama koje se dovode u vezu sa Mehićem.

Podsjećamo, Emir Džinić je ubijen u vatrenom okršaju koji se dogodio 22. juna 2013. godine i jedan je od najvećim poslijeratnih mafijaških obračuna u Tuzli. Akteri pucnjave su pripadnici dvije kriminalne grupe, koje su predvodili Mehić s jedne i Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac, s druge strane.

– Tada je u razmjeni vatre ubijen Emir Džinić, blizak prijatelj Mirse Švicarca, dok su teško Amir i Nail Hodžić. S druge strane, ranjen je i Denis Rahmanović, uposlenik zaštitarske agencije Flek, kazao je Arnautović.

Mehiću je već određen pritvor, u koji će biti prebačen čim se završi njegova obrada u FUP-u. Cijeli slučaj je još uvijek u fazi istrage, s obzirom da je Mehić bio u bjekstvu i da nikad nije saslušan.

– Mehić će odmah u pritvor, gdje ćemo ga mi ispitati u svojstvu osumnjičenog za navedeno djelo, dodao je Arnautović.

(Oslobođenje)