Muzej Cristiana Ronalda – raj za oboževatelje

Najskuplji i najbolje plaćeni nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo problem nedostatka prostora u svojoj kući za nebrojene trofeje i pokale riješio je gradnjom vlastitog muzeja u svojem rodnom gradu Funchalu na portugalskom otoku Madeiri, u cijelosti posvećenog samo jednoj temi: Cristianu Ronaldu, piše list The Independent.

Museu CR7, otvoren u prosincu, portugalski je napadač posvetio vlastitom životu i uspjesima, pohranivši u njega svaki trofej koji je ikada osvojio, od majušnog zagasito zlatnog pokala koji mu je dodijeljen kao najboljem igraču lokalnog tima Andorinhe kad je imao osam godina, do Fifine Zlatne lopte iz 2013., koju je dobio prošli mjesec kao najbolji igrač svijeta.

U jarko osvijetljenim vitrinama muzeja nalazi se i oko 140 raznih drugih nagrada, zlatnih kopački, medalja, potpisanih lopti i majica, a zidovi su pokriveni bezbrojnim Ronaldovim fotografijama iz proteklih 20-tak godina. U interaktivnoj video snimci posjetitelji mogu igrati protiv virtualnog Ronalda, a mogu se i fotografirati s njegovom voštanom figurom u stvarnoj veličini u dresu Real Madrida.

Jedan je zid pokriven s 26 nogometnih lopti – po jednom za svaku utakmicu u kojoj je postigao hat-trick. Jedan je dio posvećen i
obožavateljima – tu su na jednom mjestu sva njihova pisma, romantični crteži, karikature, krunice, pa čak i dječji crteži.

CentralnoGrijanje

Drugim riječima, muzej ima sve što bi Ronaldovi obožavatelji ikada mogli poželjeti, i još puno puno više, piše The Independent.

Muzej je ideja njegova starijeg brata Huga, koji još uvijek živi u Funchalu, gdje ima građevinsku tvrtku. Hugo je i direktor muzeja CR7 (brojka sedam odnosi se na Ronaldov broj dresa u Manchester Unitedu i Real Madridu). Na ideju je došao kada je prije nekoliko godina boravio kod Ronalda u Madridu, vidjevši da su trofeji neorganizirano raštrkani po čitavoj kući. Odluka je pala na peterokatnicu koju je Ronaldo bio kupio četiri godine ranije na brdu iznad luke u Funchalu.

U prvih mjesec dana nakon što je otvoren, Museu CR7 obišlo je više od 10 tisuća posjetitelja. Ronaldo je uz Pelea jedini nogometaš svijeta koji ima vlastiti muzej.

(Fena)