Muškarac koji je ranjen u sinoćnjoj pucnjavi u Sarajevu u teškom stanju, pogođen u grudi

Muškarac koji je ranjen u sinoćnjoj pucnjavi u Sarajevu u teškom stanju, pogođen u grudi

RSD Sloboda

Muškarac inicijala A. P., koji je teško ranjen u sinoćnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Hrasno, hospitaliziran je na Klinici za reanimaciju i anesteziju KCUS-a i ima veoma teške povrede opasne po život.Ovo je za Klix.ba potvrđeno iz više izvora koji su naveli da je prilikom napada korišteno automatsko oružje i da je jedan metak A. P. pogodio u predjelu grudi.

“Stanje ranjenog A. P. je veoma teško, nakon što ga je jedan od ispaljenih metaka pogodio u grudi nastupilo je obilno krvarenje. On se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi s povredama opasnim po život”, kazao nam je naš izvor.

Dodao je da je drugi ranjeni A. S. zadobio lakše tjelesne povrede te da je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje.

Podsjećamo, u pucnjavi koja se dogodila sinoć u sarajevskom naselju Hrasno u ulici Azize Šaćirbegović na broju 122 povrijeđene su dvije osobe inicijala A. P. i A. S., a kako nam je sinoć potvrđeno, napadač je uhapšen. Kako smo saznali napadač je Amir Brbović.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a motiv sinoćnjeg napada za sada još uvijek nije poznat.

(Klix.ba)