MTV nagrade – Zasijala Beyonce

MTV Video Music Awards održana je sinoć u dvorani The Fabulous Forum u kalifornijskom gradu Inglevud.

Pored sjajnih nagrada, nezaboravnih nastupa Beyoncé, Iggy Azalee, Ushera, Ariane Grande, 5 Seconds of Summer,Taylor Swift, Nicki Minaj, Sam Smitha i Jessie J i Rita Ore, gledaoci su uživali još i u moćnim i zabavnim obraćanjima prezentera kao i reakcijama poznatih koji su se našli u publici, prenose agencije.

Zvijezda večeri je, očekivano, bila Beyonce koja je imala najviše nominacija, čak osam, i osvojila je najviše Moonman statua.

Nakon što je oborila rekord u dužini VMA nastupa (koji je prošle godine postavio Justin Timberlake) spektakularnim i maratonskim izvođenjem nevjerovatnih 14 pjesama, Beyonce su se na sceni pridružili Jay Z i ćerka Blue Ivy i uručili joj „Michael Jackson Video Vanguard“ nagradu.

Miley Cyrus, koja je ovogodišnja dobitnica glavne nagrade, za najbolji spot, još jednom je šokirala svijet.

CentralnoGrijanje

Prije početka same ceremonije dodjele  nagrada objavljeno je da su bivši MTV Push izvođači, 5 Seconds of Summer osvojili nagradu za Najbolji lyric video što je izazvalo opšte oduševljenje u publici.

Mladu britansku zvijezdu Sam Smitha, koji je po prvi put nastupio na VMA dodjeli, nasjavila je Kim Kardashian West, koja je zajedno sa svojim sestrama i ostatkom publike, uživala u izvođenje hita „Stay with Me“ popularnog pjevača.

Voditeljica Chelsea Handler je najavila dobitnika nagrade za Najbolji video muškog izvođača, koja je otišla u ruke Ed Sheerana i to za pjesmu „Sing“ koju je zajedno s njim radio Pharrell Williams.

(Fena)