Mostar: Jedna osoba poginula, troje povrijeđenih

0
81

U ponedjeljak oko 20:20 sati, na magistralnoj cesti M-6.1, Mostar – Nevesinje dogodila se teška saobraćajna nesreća.

Naime, na samom ulazu u južno mostarsko prigradsko naselje Gnojnice vozač automobila VW Passat je, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila, sletio u kanal pored ceste, te se ponovno vratio na cestu, prevrući se.

Automobil je na kraju završio na bočnoj strani.

“Automobilom vw “passat”, registarskih oznaka 009-J061, upravljao je Goran A. i izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste. Tom prilikom smrtno je stradao Milan B. (1981), a tjelesne povrede zadobili su Dragan J. i Danijel K.”, potvrdio je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.

Iz MUP-a HNK se saznaje da su, osim vozača koji je smrtno stradao, ostali putnici u automobilu bili pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Jedan od povrijeđenih je zadobio teške tjelesne povrede i životno je ugrožen. Očevid se na ovom dijelu ceste odvijao otežano do uklanjanja automobila s kolnika, a promet je normaliziran oko 22:30 sati.

Očevid su uz prisustvo dežurnog tužitelja uradili službenici PU Mostar, dok je vozilo radi vještačenja prebačeno u krug policije specijaliziranim vozilom ‘pauk’.

Tužitelj je naredio obdukciju tijela smrtno stradalog koja bi trebala biti obavljena tokom utorka.

image

(Bljesak)