Momci, ovo ženama nisu komplimenti već uvrede! Shvatite već jednom!

0
116

Nije novost da su muškarci nespretni s riječima, pa često sve krene krivo. Ali, momci, nemate li što pametno i lijepo za reći, radije ćutite. To je upravo ono što žene pomisle kada čuju ovakve ”komplimente”.

‘Ne izgledaš kao da ti je toliko godina’

Ovakva izjava djeluje zbunjujuće, a može biti i uvredljiva. Ako muškarac misli da žena izgleda kao 21-godišnjakinja, a u stvari ima 35 godina, onda je to krasno. Mislili li on da joj je 35, a njoj je tek 20-ak godina, to je već problem. Dakle, ovo je ‘trik izjava’.

‘Fino si popunjena’

U nekim sredinama i kulturama to može biti kompliment. Međutim, u većini slučajeva nije. Osim toga radi li se o njenim ženskim oblinama tada to može biti podsticajno. No, ukoliko ona posumnja kako on misli na njen struk daljnji razgovor neće teći u pozitivnom svjetlu. Naravno, ako ga uopšte bude bilo nakon takve izjave.

‘Imaš egzotičan nos’

Što bi to trebalo tačno značiti? Da ima nos kao štakor? S obzirom da je mnogim ljudima nos bolna tačka, čemu ga onda uopšte komentarisati kod drugih osoba?

‘Imaš oči kao krava’

Realno gledajući krave zaista imaju krasne i krupne oči. Međutim, često tokom svađe i u afektu se partnerki kaže da je krava što je u tom slučaju uvredljivo. Dakle, nije baš neki kompliment.

‘Premršava si’

Muškarci bi već jednom trebali shvatiti da se o ženskim kilogramima ne govori u bilo kojem smislu. Ovu izjavu žena neće shvatiti kao pohvalu već će steći utisak kako on misli da je bolesna.

‘Imaš frizuru kao pudlica’

Možda on uistinu misli kako su njene lokne lijepe i možda ga je baš to privuklo, ali poređenje s psićem njoj nije nimalo privlačna ma koliko ti psići bili slatki.

‘Imaš jako lijepo lice’

A što je s ostatkom tijela? Kako ono izgleda? Žena će pomisliti kako mu se na njoj sviđa samo njeno lice. Stoga je puno pametnije reći samo: ‘Lijepa si.’

‘Podsjećaš na Madonnu’

Činjenica je da je ona uspješna i planetarno poznata. Ali budimo iskreni, ona baš i nije bila na vrhu ljestvica najljepših žena. Dakle, je li ovo kompliment ili uvreda? Najpametnije je kloniti se bilo kakvih usporedbi.

‘Je li to tvoja prava kosa?’

Mnoge su žene osjetljive, a ujedno i ponosne na svoju kosu. One koje priroda nije obdarila bujnom i gustom kosom posegnuće za umecima. Takvoj će ženi ovo pitanje samo dotaknuti bolnu tačku. Žene s prirodnom kosom uvrijediće se jer je posumnjao u njenu ljepotu.

‘Sada izgledaš puno bolje’

Svako želi ostaviti dobar utisak kada susretne bivšeg partnera ili osobu s kojom je bila samo avantura u pitanju. Dakle, dovoljno je ženi reći samo: ‘Izgledaš odlično!’

 

(Magazin.net.hr )