Mogu ti se vratiti, ali samo mrtva!

Jasim Brdar (40), mještanin Čarakova kod Prijedora, kojeg je prije nešto više od mjesec, navodno, zbog drugog muškarca s četvoro male djece ostavila supruga Azra (28), izgleda da je uzalud javno molio da mu se vrati.

Uzaludne molbe

Njegove  molbe “ne piju vode”, a Azra koju smo pronašli kod sestre u Sanskom Mostu, kaže da “u Čarakovo i kod Jasima može otići, ali samo mrtva”.

– Neka me mrtvu nose tamo pa da me Jasim ukopa. To bih mu jedino dozvolila. To sam rekla i u Centru za socijalni rad u Prijedoru kada su pokušali da nas pomire. Želim razvod i to što brže može. Zato što me je tukao, vrijeđao i maltretirao na svakom koraku. I motorkom me tukao u šumi – kaže Azra.

Ona kaže da ta maltretiranja nikome nije prijavila, jer se bojala.

– I nije istina, a to može da posvjedoči i moja sestra koja me je primila kao malo dijete, da sam otišla zbog drugog muškarca. Nikog nemam – dodala je Azra.

Priznaje da djecu još nijednom nije vidjela te da je od Jasima tražila da ih dovede na neku neutralnu teritoriju.

CentralnoGrijanje

– Može na neki put da ih izvede pa da ih vidim, ili kod moje majke, moje rodbine. Odbio je, rekavši mi da to može biti samo u našoj kući. Na to neću nikako pristati. Djecu volim i da imam od čega da ih hranim, odmah bi ih dovela kod sebe – tvrdi Azra.

Još je voli

Njena i Jasimova priča poklapaju se samo u jednom. U tome da Azra, otkako je napustila Jasima, nije vidjela Semiru (3), Amiru (4), Semira (7) i Samiru (11). Jasim negira i da je tukao.

– Nisam je tukao, to nije istina.  Neko bi to valjda morao znati i vidjeti. Naprotiv, imala je svu moguću slobodu. Jedan dan sam platio kola i  otišao u Sanski Most da je molim da mi se vrati. Volim je više od svega, od života. Boli me što djecu ne viđa, a oni stalno, svaki dan, za mater pitaju – kaže Jasim.

Optužbe i prve supruge 

Jasima je u međuvremenu, na društvenim mrežama, prozvala i prva supruga koja je navela “da je tukao i stalno maltretirao” i da jedino što želi je da ga vidi mrtvog. I njene optužbe Jasim je negirao, uz konstataciju da baš i nema neke sreće sa ženama.

(Dnevni Avaz/Foto: Dnevni Avaz)