Misimović : Donio sam tešku odluku, odlazim iz reprezentacije

Dugogodišnji nogometni reprezentativac i rekorder po broju nastupa u državnom dresu, Zvjezdan Misimović, oprostio se od reprezentacije BiH. “Donio sam odluku da odem iz reprezentacije. Neće to biti veliki gubitak, jer mi imamo mlađe igrače. Zmajeve očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje sigurno mogu proći uz pomoć mladih igrača. Ovo je bila teška odluka, nije mi bilo lako odreći se najdražeg dresa. Ipak, razgovarao sam sa svojom porodicom i zajedno smo odlučili da je ovako najbolje. Došlo je vrijeme da odem”, izjavio je Misimović.

Svoju je odluku odlučio saopćiti javno putem pisma, koje prenosimo u cjelosti. “Nakon dugo razmišljanja, teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres u kojem sam odigrao najvažnije utakmice u svom životu. Osjećam da je došlo vrijeme da neko mlađi zauzme moje mjesto, a ja da se preselim na tribine kao najvatreniji navijač svoje reprezentacije za koju sam uvijek davao sve od sebe. Nadam se da će moja djeca, kao i buduce generacije, krenuti mojim putem i da će im biti puno lakše nego meni, jer kada je bilo najteže, bio sam siguran i slušao svoje srce da igram za svoju domovinu. Najljepse trenutke u svojoj karijeri sam doživio sa fudbalskom reprezentacijom Bosne I Hercegovine i najbolje prijatelje stekao među momcima, koji su sa mnom dijelili svlačionicu.

Kruna moje karijere i ono o čemu sam sanjao još od dječačkih dana je učestvovanje na jednom svjetskom prvenstvu, što mi je ova reprezentacija i omogućila. Ponosan sam da sam bio dio historijskog uspjeha i prvog plasmana naše mlade države na jednu tako veliku smotru najboljih. Uvijek ću biti na raspolaganju sa svojim znanjem i iskustvom svom fudbalskom savezu, svojoj domovini i ljudima koji žive u njoj, svojim Bosancima i Hercegovcima. Hvala svim selektorima od kojih sam toliko stvari naučio, hvala svim saigračima koji su imali povjerenja u mene kao čovjeka i igrača i naravno navijačima koji su mi bili motiv i podrška da dam sve od sebe na zelenom terenu. Voli vas vaš Miske”, napisao je Misimović.

CentralnoGrijanje(FOUR.ba)