Mirso Švicarac: Nemam ništa protiv Lisičića

0
1195

U Kantonalnom sudu Tuzla jučer se nastavilo suđenje Amiru Lisičiću zvanom Švabo, optuženom za pokušaj ubistva Amira Hodžića u pucnjavi koja se 22. juna prošle godine dogodila na platou kod tuzlanske zgrade “Titanik”.

Bio u kući

U vatrenom obračunu te noći ubijen je Emir Džinić, blizak prijatelj Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, a za Džinićevo ubistvo osumnjičen je Damir Mehić zvani Bibi, koji je od tada u bijegu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica. Na okolnosti ubistva jučer je u svojstvu svjedoka svoj iskaz dao Mersed Hadžić.

– S rahmetli Emirom Džinićem, Nailom Hodžićem i Anadinom Mujanovićem sjedio sam u kafiću “Sagitarius”. Sjedili smo u bašti oko sat i po kada je Emir pošao da uđe u objekt do toaleta. Zaustavili su ga radnici agencije “Flek” koji su te noći radili na osiguranju i kazali da, prema nalogu Amira Mehića (vlasnik agencije, op. a.), ne možemo ući u objekt. Vratili smo se u baštu nakon čega sam ja, kroz pola sata, otišao do svog stana u zgradi prekoputa –govori Hadžić.

Lisičić: Učestvovao u obračunu

Kako je kazao, otišao je do stana da se istušira, a o nesretnom događaju koji se dogodio u večernjim satima, obavijestila ga je supruga Jelena Hribar-Hadžić, kazavši mu da je ispred zgrade čula pucnjavu.

– Tada sam izašao pred zgradu i vidio Amira Hodžića, kojem je sva glava bila u krvi. Vidio sam i Emira Džinića, koji je ležao između kafića i zgrade u kojoj stanujem. Prišao sam Emiru, ubacio ga u svoj auto i odvezao u Dom zdravlja. Drugim autom u Službu hitne pomoći odvezen je i Amir Hodžić – kazao je Hadžić.

Lijepe želje

Na kraju svog svjedočenja, on se obratio osumnjičenom Amiru Lisičiću, poručivši mu da on protiv njega nema ništa te mu je poželio sve najbolje u životu.

Dodao je i to da će Lisičić u skorije vrijeme vidjeti koliko su mu dobri prijatelji braća Mehić, od kojih je Damir zvani Bibi u bijegu.

(Avaz)