Miroslav Ćiro Blažević stigao u Tuzlu

Nekoliko stotina navijača i simpatizera FK Sloboda ispred restorana „Lovac” u Tuzli danas je priredilo doček za novog šefa stručnog štaba „Crveno-crnih” sa Tušnja – Miroslava Ćiru Blaževića.

Još sinoć je po Ćiru u Zagreb otišao predsjednik kluba Azmir Husić, koji je nedavno uspio dogovoriti da ”trener svih trenera” prihvati se uloge trenera u FK Sloboda.

ciro-tz1

Iako je imao finansijski atraktivnu ponudu iz Kine, Ćiro je ipak odlučio doći u Tuzlu i pokušati Slobodu vratiti u Premijer ligu BiH.

Blaževiću će biti obezbjeđen hotelski smještaj što je bio jedan od njegovih uslova dolaska. Dogovoreno je da Ćiro na klupi Slobode provede proljetni dio sezone, s tim da postoji mogućnost produženja ugovora.

Odmah po dolasku u Tuzlu u restoranu „Lovac” koji se nalazi u sklopu kompleksa Panonskih jezera, upriličena je i press konferencija za medije na kojoj je zvanično Mirlosav Blažević novinarima predstavljen kao novi šef struke FK Sloboda.

Press konferenciju vodio je ugledni novinar iz Tuzle Mato Đaković koji je i član UO FK Sloboda. Kako smo nezvanično saznali, u budućnosti će Đaković biti zadužen za marketing u klubu iz Rudarske br. 2.

CentralnoGrijanje

Blažević je danas novinarima otkrio i informaciju da je Denis Karić jedan njegovih od saradnika u stručnom štabu.

Lijepu i simboličnu gestu za Ćiru priredili su i predstavnici UG „Prijatelji FK Sloboda”, koji su Blaževiću uručili skromne poklone dobrodošlice, a predsjedniku UO FK „Sloboda” uručena je zahvalnica za doprinos razvoja ciljeva Udruženja i jačanje kapaciteta FK Sloboda Tuzla.

Za sutra u 12 sati je najavljeno okupljanje i prozivka igrača na stadionu Tušanj, nakon čega će biti obavljen i prvi trening.

Fudbaleri Slobode će 1. februara otpočeti pripreme u slovenačkom Kopru, a već sada se znaju protivnici protiv kojih će fudbaleri Ćire Blaževića okušati snage.

Nakon što je dogovorena utakmica sa beogradskom Crvenom zvezdom 5. februara, naši prvotimci će 9. februara odigrati testni meč protiv slovenačkog prvoligaša Triglava iz Kranja, a za 12. februar je predviđen sraz protiv domaćina Kopra.

U planu je odigravanje i nekoliko kontrolnih utakmica po povratku sa priprema a protivnici će najvjerovatnije biti klubovi iz Premijer lige BiH.

(Tuzlanski.ba/ Foto: Tuzlanski.ba)