Ministarstva Vlade TK od sutra počinju rad na novim lokacijama

0
64

Odjeljenje za informisanje obavještava javnost da će centralna pisarnica kantonalnih organa uprave početi s radom u četvrtak, 13. februara u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzla, u ulici Bosne Srebrene br. 119 u Tuzli – preko puta glavne Autobuske stanice u Tuzli – saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

To znači da će građani, koji trebaju podnijeti određene zahtjeve, molbe, ili druge vrste podnesaka koje se tiču protokola od sutra ponovno biti u mogućnosti ostvarivanja svojih prava, saopćeno je.

Također, broj telefona centrale kantonalnih organa (035/280-711) bit će stavljen u funkciju tokom sutrašnjeg dana.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva je privremeno izmješteno iz zgrade Vlade Tuzlanskog kantona i smješteno u prostorije Rudnika soli Tuzla (adresa Hasana Brkića br. 72 – naselje Mandići u Tuzli). U minimalnom kapacitetu Ministarstvo će nastaviti s radom u ponedjeljak 17. februara.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak smješteno je u prostorijama Doma za djecu bez roditeljskog staranja (Ulica Kozaračka br. 11) u Tuzli.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona je nastavilo svoj rad, a tokom ove sedmice će biti u finkciji sve organizacione jedinice ovog ministarstva.

Rad osnovnih i srednjih škola je nastavljen, kao i polaganje vozačkih i stručnih ispita. Ministarstvo se nalazi na trećem spratu Upravne škole u Tuzli, ulaz od rijeke Jala (adresa Muhameda Hevaija Uskufija br.3). Kontakt telefon Ministarstva je 035/277-240.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona izmješteno je u nekadašnju zgradu Grafičara u naselju Irac u Tuzli (adresa Mije Keroševića br.2) i u ponedjeljak, 17. februara će početi s radom.

Svi ostali organi uprave, koji nisu bili smješteni u zgradi Vlade Tuzlanskog kantona nesmetano funkcionišu.

(FENA)