Ministar Gadžo: ”Raspetljavamo krivična djela koja su uništila kanton”!

0
18

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Alen Gadžo ocijenio je današnje hapšenje četiri službenika MUP-a kao nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na ovim područjima. Samo tako može se ostvariti napredak u društvu. Ovo je zapravo rezultat dužeg rada Federalne uprave policije i Tužilaštva TK.

”Moja reakcija i poruka građanima kantona, Bosne i Hercegovine, kao i službenicima MUP-a TK je da je svi moramo uhvatiti u koštac u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i nepotizma. Samo tako ova država može ići naprijed”, naglasio je ministar Gadžo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i agencije za provođenje zakona ići će i dalje u raspetljavanje onih krivičnih djela koja su uništila kantona i državu.

”Učinit ću sve što je u mojoj nadležnosti da idemo dalje u ove aktivnosti koje su rezultat i današnje realizacije stvari. Kao ministar imam svoju ulogu, te javno obećavam da ćemo učiniti sve kako bi se stvorilo nesmetano okruženje za normalan rad i funkcionisanje policije u cilju otkrivanja i lišenja slobode onih osoba koje su to zaslužile”, zaključuje Gadžo.

(rtv slon)