Miloševićev advokat brani Tijaninog ubicu!

Dragan Đurić (34), osumnjičen za surovo ubistvo tinejdžerke Tijane Jurić (15), angažovao je beogradskog advokata Viktora Gostiljca da ga zastupa u daljem toku postupka! Mesar iz Surčina do sada je imao branioca po službenoj dužnosti, advokata iz Subotice Dragana Mileusnića, kome će biti otkazano punomoćje.

Gostiljac, koji je svojevremeno bio u pravnom timu nekadašnjeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića, pred Haškim tribunalom, u petak je za Večernje novosti potvrdio ovu informaciju, naglašavajući da se još nije upoznao sa predmetom, ali da se prije dva dana vidio sa Đurićem u pritvoru.

“Susret je kratko trajao, bio je protokolaran i nismo pričali o slučaju”, kaže Gostiljac. “On lično mi je potpisao punomoćje, a u kontakt sa mnom stupio je preko nekih ljudi iz svog okruženja. Verujem u princip da svako ima pravo na odbranu, a s obzirom na to da je Srbija pravna država, taj princip će se poštovati i u ovom slučaju.”

CentralnoGrijanje

Gostiljac je najavio da će se u ponedjeljak u Subotici upoznati sa predmetom, da će se zatim vidjeti sa svojim klijentom, i potom zajedno “krenuti da spremaju odbranu”.

Inače, Gostiljac, između ostalog, brani i Igora Tuđmana (34), unuka bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, koji u Sremskoj Mitrovici služi kaznu za razbojništvo.

(Vijesti.ba)