Menprom pripremio iznenađenje za malu raju na Dječijem sajmu

Mesna industrija ”Menprom” Gornja Tuzla po ko zna koji put pokazuje svoju društvenu odgovornost. Ovaj put za malu raju prisutnu na Dječijem sajmu pripremili su doručak, odnosno sendviče kako bi bili puni energije za nastavak dana, druženja sa vršnjacima. Vođeni Međunarodnom deklaracijom o pravima djece, prema kojoj su odrasli djeci dužni pružiti ono najbolje, u ovoj kompaniji su se potrudili da tako i bude, te odlučili podržati ideju sajma, koji se po prvi put održava u Tuzli.

”Važnost samog učešća jeste sama politika i stav naše firme da dajemo podršku prvenstveno mladima, a i mladoj djeci. Mnogo se trudimo da ulažemo u samo obrazovanje koje je temelj zdravije budućnosti i društva. A ovo je bila prilika da se pridružimo novoj ideji gdje djeca imaju mogućnost da razvijaju svoje kreativnosti, što je bitno u ličnosti svake osobe”, kaže Ninela Karić, asistentica direktorice Sektora prodaje Mesne industrije ”Menprom” Gornja Tuzla.

A kompanija Menprom je ujedno i jedan od sponzora ove sajamske manifestacije za mališane. Učestvuju mnogobrojna djeca, a Menprom se potrudio da za sve njih pripremi doručak, kako bi oni siti uživali u svim aktivnostima. Mališani su uživali u Polo proizvodima mesne industrije Menprom.

”Mala raja svakako da je bitna kao i mladi i naš je cilj, onoliko koliko smo u mogućnosti, a planiramo svake godine da podržavamo ovakve manifestacije. To je bio jedan od razloga zašto smo se odlučili da budemo jedan od sponzora. Smatramo da su aktivnosti i način na koji se razvija kreativnost i mašta kod male raje jako birna tako da smo sponzor i ove igre bez granica u kojoj učestvuje 10 škola”, ističe ona.

Priliku da kušaju Menprom proizvode na ovom sajmu, pored male raje, imali su i stariji, kako roditelji mališana, tako i ostali posjetioci, a koji su došli na veseli štand ove kompanije. Menprom će zasigurno podržavati i u budućnosti aktivnosti mališana, a šalju im poruku da sa svojim roditeljima i oni budu dio onih koji će redovno koristiti mesne proizvode, a koji su zdravi i dobri za njih.

”Mi ih pozivamo da koriste prije svega domaće proizvode jer na taj način jačamo našu privredu, a svakakonaši proizvodi su prepoznatljivi na tržištu po kvalitetu i sigurnosti hrane. Menprom je prepoznatljivo ime na tržištu i sinonim za zdrave i sigurne proizvode”, kaže Karić.

(rtv slon)