McLaren na predstavljanju bez glavnog sponzora

Ekipa Mclarena će sutra predstaviti novi bolid MP4-29, ali bez glavnog sponzora. Saradnja sa dosadašnjim, Vodafonom je završen, dok zvanično novi još uvijek nije potvrđen.

Špekuliše se da bi to trebao biti Gillete, ali ono što je sigurno da na predstavljanju nće biti glavnog sponzora. Taj novi sponzor je trebao biti predstavljen još 2. decembra prošle godine, ali stvari nisu tekle po planu, pa je je sve prolongirano za 24. januar. Od toga neće biti ništa, ali kako u McLarenu kažu, to ne kvari njihove planove.

” Mi smo privatna kompanija, ne moramo svake godine prikazivati svoje prihode kao recimo ostale tvorničke ekipe. To ne moramo raditi ako to ne odgovara našim strateškim ciljevima, našim dioničarima ne pripadaju dividende jer su oni više zainteresovani za razvoj bolida. Bez obzira što neće biti glavnog sponzora na bolidu, mi nemamo problema sa finansijama. Tu imamo dovoljno pravih sponzora pa ćemo u sezoni koja je pred nama imati operaciono veći budžet nego ranije” pojašnjava  jedan od direktora u ekipi, Jonathan Neale.

CentralnoGrijanje

Ostaje pitanje u kojoj boji će pojaviti bolid McLarana. U vrijeme Martina Whitemarsha pričalo se o narančastoj boji, ali to očito ne odgovara novom šefu Ronu Dennisu. Upravo bi od novog sponzora trebala zavisit boja novog bolida.

(sportsport.ba)