Maxi Lopez junak 90. Derby della Lanterna (VIDEO)

0
109

Derby della Lanterna, gradski okršaj između Genoe i Sampdorije, pripao je gostima, kojima je pobjedu u posljednjem susretu 22. kola Serije A donio Maxi Lopez.

Nevjerovatno rivalstvo vlada među navijačima Genoe i Sampdorije, pa se stoga Derby della Lanterna smatra jednim od najljućih u svjetskom nogometu. Inače, utakmica je trebala biti odigrana u 12:30 sati, ali navijači su se odlučili na bojkot, pa su organizatori bili prisiljeni reagovati i prebaciti susret u večernji termin.

Kako god, Comunale Luigi Ferraris stadionu u Genovi je večeras ‘gorio’.  U paklenoj atmosferi bolje su se snašli gostujući nogometaši, a do trijumfa su došli pogotkom u 24. minuti susreta.

Sjajno je Maxi Lopez odigrao dupli pas s Ederom, izašao jedan na jedan sa Mattijom Perinom i sa osam-devet metara pogodio za veliko slavlje igrača u plavim dresovima. Južnoamerička kombinacija presudila je Genovi. Lopez je ovo bio drugi debi u dresu Sampdorije, obzirom da je ponovo posuđen iz Catanije. I ovo mu je drugi okršaj sa gradskim rivalima…

Sampdoria je ovom pobjedom došla do brojke od 25 bodova i sada se nalazi na 13. mjestu, dok Genoa ostaje 11. sa dva boda više.

Dodajmo još da je ovo bio 90. Derby della Lanterna, te da je ovo 33. pobjeda Sampdorije. Genoa je slavila u 23 navrata, dok su 34 utakmice završene bez pobjednika.

Serija A, 22. kolo: 
Genoa – Sampdoria 0:1 (Lopez 24)


Genoa 0-1 Sampdoria (Goal Maxi Lopez) by all-goals

 

(sportsport.ba)