Maska protiv mitisera od samo 2 sastojka

Akne su neugodan problem koji ne pogađa samo tinejdžere, već i osobe starije dobi. Zdrava prehrana, hidratizacija i pažljiva njega lica i tijela najbolji su saveznici lijepe kože. Želite li se riješiti dosadnih mitisera poslužite se ovima trikom.

Sok od limuna jedan je od najmoćnijih pomoćnika u borbi protiv masti i bakterija – kako u kućanstvu, tako i u pripremi kozmetičkih pripravaka.

Limunov sok pokazao se kao odlični alat i u suzbijanju mitisera, zatvaranju pora kože, te posvjetljivanju puti – osobito na hiperpigmentiranim mjestima nakon pretjeranog izlaganju suncu, prenosi dnevnik.hr.

Bjelanjak je također odličan saveznik zdravoga i čistoga lica. Znate li što se događa kad spojite ova dva sastojka?

Sastojci za masku protiv mitisera
1 bjelanjak (pažljivo ga odvojite od žutanjka)
1 čajna žličica svježe iscijeđenog limunovog soka

“Limunov sok pokazao se kao odlični alat u suzbijanju mitisera, zatvaranju pora kože, te posvjetljivanju puti”

Priprema i upotreba:

CentralnoGrijanje

1. Pjenjačkom ili kuhinjskom vilicom istucite bjelanjak tako da dobijete glatku smjesu. Istoj dodajte limunov sok.

2. Umite se toplom vodom kako bi uklonili eventualne nečistoće lica (nemojte kožu opterećivati sapunima i gelovima za čišćenje).

3. Nanesite masku za lice četkicom od prirodnih dlaka na cijelo lice izuzev nježnog područja oko očiju. (Ako slučajno maska doprije do očiju brzo ju isperite toplom vodom!)

4. Ostavite da maska djeluje 20 do 25 minuta.

5. Ogulite masku s lica!

6. Nakon maske aplicirajte svoju uobičajenu dnevnu kremu za lice, a osobito korisna bit će ona na bazi umirujuće kamilice.

(Vijesti.ba)