MASAKR U ŠVICARSKOJ Napadač ubio roditelje, polubrata i komšiju prije samoubistva

Pet osoba je stradalo u pucnjavi koja se sinoć oko 23 sata desila u švicarskom gradiću Wuerenlingen, prenose agencije. Među ubijenima je i osoba za koju se pretpostavlja da je učestvovala u napadu, javili su policijski zvaničnici. Kratko nakon što se, u inače mirnom gradiću, čula pucnjava, policajci su pronašli pet tijela.

Ispostavilo se da je razlog pucnjave porodična svađa, izjavio je šef policije Kantona Aargau Michael Leupold na konferenciji za novinare. Policija je isključila mogućnost terorističkog napada kao i mogućnost bilo kakve druge prijetnje, dodao je Leupold.

– Osumnjičeni napadač prvo je u kući ustrijelio i usmrtio tri osobe, jednog muškarca i jednu ženu srednjih godina, kao i jednog muškarca u tridesetima – izjavio je zvaničnik policijskog odjela za kriminal Markus Gisin.

Kako je Gisin dalje objasnio, vjeruje se da je osumnjičeni nakon toga ubio još jednog komšiju izvan kuće, a potom izvršio samoubistvo. Ubijeni u kući bili su usvojitelji i polubrat tridesetšestogodišnjeg napadača koji je živio u Kantonu Schwyz, južno od Ciriha. Svi su bili švicarske nacionalnosti.

Napadačeva supruga i troje djece nisu bili meta napada. Wuerenlingen se nalazi sjeverozapadno od Ciriha, u blizini granice sa Njemačkom i naseljeva ga oko 4.500 ljudi.

Switzerland

(Avaz)