Maloljetnu kćerku izudarala kutlačom zbog seksa sa momkom

0
111

Emira Bašić u potrazi za svojom odbjeglom 15-godišnjom djevojčicom

Emira Bašić iz Sarajeva već nekoliko dana živi u neizvjesnosti, jer ne zna ništa o maloljetnoj kćerci Zejni Nour (15), koja je 4. januara oko ponoći pobjegla sa momkom Almirom Alićem (36) iz porodične kuće u Paljevskoj ulici u naselju Reljevo. Kćerkin nestanak zabrinuta majka prijavila je i policiji.

Čula buku

Očajna majka tri djevojčice ispričala je za “Avaz” kako je Almiru iz sažaljenja dozvolila da živi neko vrijeme u njenoj kući dok se ne snađe za smještaj, ne sluteći šta će joj se desiti.

Alić: Zaveo maloljetnicu– On nije imao posao ni novac, a ni krov nad glavom. Deportiran je iz Kanade u BiH zbog mnoštva krivičnih djela koje je počinio. Već je veoma dugo u sukobu sa zakonom. On je narkoman i diler. Bilo mi ga je žao pa sam dopustila da živi kod nas, ali je, očito, iskoristio to, odnosno moju kćerku. Ona je učenica devetog razreda Osnovne škole “Isak Samokovlija”. Vjerovala je svemu što joj je govorio, naivna je i povodljiva. Porodica me je konstantno upozoravala na njega, ali nažalost, nikoga nisam slušala. Ispostavilo se da su sve vrijeme bili u pravu – ispričala je majka Emira.

Istrčala iz kuće

Ona je rekla da je u subotu navečer pokušala zaspati, ali je čula neobičnu buku u maloj sobi i ustala iz kreveta da vidi šta se dešava.

– Moja kćerka i Almir su imali seks. Kada sam ih ugledala u sobi, nisam mogla vjerovati šta vidim svojim očima. Počela sam je udarati kutlačom, a Almir je nasrnuo na mene. Vikala sam se i vrijeđala je. Pitala sam je zašto pravi k…. od sebe, a ona je odgovorila da ga voli i da se ne miješam u to. Istrčali su iz kuće i pobjegli u nepoznatom pravcu. Otišla sam do komšije i prijavila policiji da mi je kćerka oteta. Pitali su me ko ju je oteo, a ja sam ispričala šta se desilo, na šta su mi rekli da to nije otmica, jer je otišla svojom voljom – kazala je zabrinuta majka, koja moli sve one koji nešto znaju o njenoj kćerci, da to prijave policiji.

Od tog dana Emira nije više ni čula ni vidjela svoju kćerku Zejnu niti zna na kojem mjestu da je traži, jer se djevojčica ne javlja na majčine pozive.

(Avaz.ba)