Maksimović, Salihović i Spahić produžili saradnju sa FK Sloboda

0
20

Junior Slobode, Saša Maksimović potpisao je ugovor sa FK “Sloboda” Tuzla koji će ovog mladog talentovanog fudbalera na Tušnju zadržati do 2020. godine.

Maksimović, koji je rođen u decembru 1999. godine, u proteklom periodu nastupao je za U-19 kategoriju FK “Sloboda” Tuza koja se takmiči u Premijer omladinskoj ligi BiH U-19, i sa 13 postignutih golova, nabolji je strijelac juniora Slobode u polusezoni 2017./2018.

Ovaj mladi fudbaler Slobode, dobrim nastupima je zavrijedio poziv selektora U-19 reprezentacije BiH koja se kvalifikovala u elitni krug kvalifikacija za EP do 19 godina.

Ovim potezom, Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla, dodatno je osigurao budućnost kluba koji u svom timu ogroman broj mladih i talentovanih fudbalera.

Pored Maksimovića, novi ugovor sa Slobodom potpisao Adnan Salihović koji je produžio saradnju sa crveno-crnim do ljeta 2019. godine. Salihović je dugogodišnji stanovnik Rudarske 2, prilikom čega je dao veliki doprinos FK “Sloboda” Tuzla.

Prvi asistent šefa stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Amir Spahić, također je produžio saradnju sa Slobodom za godinu dana. Spahić je nedavno stekao trenersku UEFA Pro licencu, odbranivši diplomski rad o temi “Analiza rada menadžmenta, organizacije stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu makedonskog fudbalskog kluba FK Vardar” i postao jedan od najmlađih trenera s tom licencom u BiH.

(RTV Slon)